Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2019 22:04 - Зодии и камъни
Автор: hristinamihaylowa Категория: Други   
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  КАМЪНИ СПОРЕД ЗОДИЯТА
 Ето кои са най-ефективните камъни за всеки един зодиакален знак

ТЕЛЕЦ

Зодиакални камъни – розов кварц, оливин, карнеол, пирит и син кианит.

За Телеца, кристала който ще им влее позитивна сила, ще засили смелоста и доверието във собствената им интуиция е оливина.

Един от камъните, които наистина ще облагодетелстват характера на зодия Телец е синия кианит. Този кристал въвежда нужния баланс в живота на Телец, от който се нуждаят за да приемат по-лесно промените, да не бъдат толкова инатливи към промените, позволява им да се запознават с нови идеи, да не се чувстват надменни и и студени към другите.

ДЕВА

Полускъпоценни камъни според зодията – ахат, червен яспис, кианит, нефрит и океански яспис.

Ахата отговаря най-добре на зодия Дева тъй като действа като естествен пречиствател на организма от стрес и напрежение, за които Девата е като магнит.
Зодия Дева е склонна да бъде затворена към другите и червеният яспис е чудесно средство за това, тъй като ги заземява и центрира.

За повече баланс в системата на чакрите, може да се използва кианит, който също така може предпазва енергията, позволявайки да се излиза от зоната на комфорт.

КОЗИРОГ

Камъни според зодията – гранат, перидот и зелен авентюрин.

За премахване на емоционални блокажи, носенето на гранат, ще им съживи духа. Граната насърчава жизнеността, страста и позитивните възгледи. Носи късмет в бизнеса на Козирозите, и им помага в трудните моменти да се справят с трудностите.

Зеления Авентюрин е полезен за Козирог, понеже винаги имат много работа за вършене и най-мразят когато биват спънати във вършенето си на работа. Този кристал помага на неща като ретроградни периоди, технически проблеми и всичко от този вид да не притеснява Козирога.

ОВЕН

Естествени камъни според зодията – карнеол, гранат, лунен камък, червен яспис и цитрин.

Цитринът е един от минералите, който помага на Овена да съживи мечтите си и му позволява да материализира намеренията си. Концентрирайки енергия на Слънцето, той повдига настроението, прояснява мислите и помага на тази зодия да открие правилния път за разрешаване на проблемите. Камъкът притежава качеството да привлича добър късмет и да осигурява финансова подкрепа на собственика си.

ЛЪВ

Гривни от естествени камъни според зодията – опушен кварц, тигрово око, гранат, карнеол.

Кристала, който ефективно преборва слабите страни на родените под знака на Лъва е опушения кварц. Лъвовете се представят най-добре когато енергията на духа им е истински заземена, чувстват се вътрешно стабилни и сдържат изблиците си. Точно с това им помага най-добре опушения кварц.

За творческо и като бръснач мислене, Лъва може да носи карнеол, който е олицетворение на личните му сили.
Гранатът може да ги накара да изгарят от страст, докато тигровото око, който е зареден със силата на огъня, може да съдейства за еволюционното развитие на душата. Тигрово око дарява Лъва с увереност, кураж и силата да следва мечтите си.

СТРЕЛЕЦ

Зодиакални камъни – содалит, цитрин, тюркоаз и зелен флуорит.

Тъй като хората под този знак винаги търсят ново преживяване, содалита може да помогне да вземат необходимите промени в живота. Цитринът улеснява живеенето в унисон с вътрешния Аз, докато тюркоазата им засилва интуицията и ги води по пътя им.

Стрелците са хора, които следват истината, особенно вътрешните си истина.

РИБИ

Камъни според зодията – аквамарин и лабрадорит.

Лабрадорита е камък за материализирането на желанията. Той е особенно добър за родените под зодиакалния знак Риби, понеже насърчава свърването с онези изключително мистични части от личността им и също така носи нужното внимание за манифестиране на това което искат.

СКОРПИОН

Естествени камъни според зодията – аметист, цитрин, молдавит и малахит.

Аметиста е много дълбок, мистичен и духовен камък. Скорпион може да придобие спокойствие с аметиста, тъй като отваря коронната чакра. Аметиста, цитрина и малахита носят спокойствие на ума, когато човек роден под зодия Скорпион е напрегнат и ядосан.

Цитринът може да събуди щастието в Скорпион, радостта в малките неща. Кара ги да сияят.

РАК

Подходящи бижута с камъни според зодията – луннен камък и червен яспис.

За Рака, носенето на Лунен камък, който притегля енергията на Луната, може да възпламени свободния им дух и да им помогне по пътя. Лунния камък насърчава психичните способности и новите идеи.

Червеният яспис е чудесен за изправянето срещу несгоди и беди и помага на родените под знака на Рак да добият повече надежда и сигурност в близките си.

Въздушните знаци са много добри с запомнянето на информация и научаването на нови неща.

ВОДОЛЕЙ

Полускъпоценни камъни според зодията – аметист, ахат и аквамарин.

Аметиста варира от лилав и зелен до черен. Той е член на семейство кварц. Оказва благоприятно въздействие върху паметта, както и снабдяването и обработването на нова информация.

За Водолея, който желае духовно пробуждане или преживяване, Аметиста помага да се осъществи това желание. Този кристал може да направи човек спокоен и отпуснат, което е чудесна атмосфера и предпоставка за връзка с духовния свят.

ВЕЗНИ

Камъни според зодията – опушен кварц, цитрин, лапис лазули, лабрадорит и аргонит.

Тъй като Везните могат да бъдат нерешителни, понеже взимат под внимание всички фактори, свързани с всяка ситуация в живота, лапис лазули съдейства да бъдат по-решителни.

Лабрадоритът може да очисти аурата, което също носи сигурност във вземането на решения.

Опушен Кварц помага на Везни с пречистването и балансирането на енергията и емоции им.

БЛИЗНАЦИ

Зодиакални камъни – тюркоаз, рутилов кварц, нефрит, карнеол и планински кристал.

За Близнаци, тюркоаза насърчава общуването и ясните концепции.

Нефрита може да замени негативността със спокойствие и мир, което води до по-балансирано състояние на физическо, емоционално и интелектуално ниво на Близнаците.

Рутиловия кварц има специалната способност да свързва родените под зодия Близнаци с по-високо духовно състояние, докато карнеола засилва чувствата на радост и лична сила.

Вярва се, че кристалите от които човек има нужда идват по един или друг начин в правилния момент от живота му. Това може да бъде чрез подарък или когато човек влезе в магазин за кристали и минерали и усети някакво привличане към даден камък, а също и по всемъзножни други начини по които Вселена е способна да ни говори.




Гласувай:
2




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hristinamihaylowa
Категория: Други
Прочетен: 2449
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031