Постинг
25.05.2017 12:35 -
Мусака от зелен боб
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1364 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 25.05.2017 14:57
Прочетен: 1364 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 25.05.2017 14:57
Необходими продукти:500 грама зелен боб,1 глава кромид лук,2 моркова,6 домата,1/2 ч.л. черен пипер,2 яйца,1с.л. брашно,1 к.ч. прясно мляко,2-3 с.л. олио и сол на вкус.
Запържете нарязания на дребно кромид лук в олиото,прибавете настърганите на едро ренде моркови,два обелени домата,смления черен пипер и сол на вкус.
Нарязания боб задушете в подсолена вода до омекване,след което го отцедете и прибавете към другите зеленчуци.Объркайте добре и прехвърлете сместа в намаслена тава. Отгоре наредете останалите обелени и нарязани на кръгчета домати. Сипете 1 к.ч. гореща вода и печете в умерена фурна. След 20-25 минути добавете заливката от разбитите яйца,брашно и прясно мляко(по желание 1 с.л. галета). Върнете във фурната докато мусаката се зачерви отгоре. Поднесете с прясно нарязан магданоз.
Запържете нарязания на дребно кромид лук в олиото,прибавете настърганите на едро ренде моркови,два обелени домата,смления черен пипер и сол на вкус.
Нарязания боб задушете в подсолена вода до омекване,след което го отцедете и прибавете към другите зеленчуци.Объркайте добре и прехвърлете сместа в намаслена тава. Отгоре наредете останалите обелени и нарязани на кръгчета домати. Сипете 1 к.ч. гореща вода и печете в умерена фурна. След 20-25 минути добавете заливката от разбитите яйца,брашно и прясно мляко(по желание 1 с.л. галета). Върнете във фурната докато мусаката се зачерви отгоре. Поднесете с прясно нарязан магданоз.
Няма коментари